28 mei, 2013

Beklede krukjes

Eén van de dingen die ik naast mijn eigen creaties en winkel gerelateerde zaken graag via dit blog wil delen, zijn creaties van andere mensen die iets gemaakt hebben met artikelen die ze gekocht hebben bij de Haakbaak. Ik vind het zo leuk om te zien wat andere mensen maken met de garens die ze bij mij kopen! Het werkt zeer inspirerend kan ik je zeggen!

Zo stuurde Annie M. mij een foto van twee krukjes die ze bekleed heeft met hoesjes gehaakt van Catania Grande. Voor deze twee krukjes heeft ze de kleuren 3106 White, 3114 Cyclamen, 3284 Sky Blue en 3205 Lime gebruikt. Het resultaat mag er zijn: twee vrolijke krukjes in frisse kleuren die zeker lekker zullen zitten!


Krukhoesjes gehaakt door Annie M.

27 mei, 2013

Omslagdoek haken - alle vierkantjes zijn klaar

Inmiddels heb ik alle vierkantjes voor de "Promenade Shawl" gemaakt en ik heb er zelfs 23 extra gemaakt. Het patroon vroeg om 55 vierkantjes maar ik heb twee rijen extra gehaakt omdat het garen wat ik gebruik - SMC Universa - wat "springeriger" is dan de in het patroon gebruikte katoenmix. Daardoor trekt het patroon iets meer in elkaar en wordt de doek kleiner. Met opspannen wordt het patroon uiteraard verder open getrokken, maar dan nog vind ik de doek te klein worden. 

















Het wordt overigens een lekker warme doek! De wol/acryl menging is heerlijk warm. Zodra ik met haken de doek over mijn benen heb liggen, voel ik dat het warmer wordt. Ik denk dat ik hem in de herfst en winter vooral bij mijn bureau ga gebruiken. Mijn werkplek is naast de deur naar onze schuur en vooral in de winter kan het daar behoorlijk fris zijn en dan is een warme doek rond je schouders wel prettig!
Ik ga nu beginnen met het opvullen van de "gaten" bovenaan de doek. Elf driehoekjes moeten daar komen. En op de hoeken een kwart vierkant zodat het echt een driehoek wordt. Als ik zover ben laat ik het weer zien.

Marjolein

18 mei, 2013

Omslagdoek haken - het wordt al wat!

Inmiddels heb ik al aardig wat vierkantjes gehaakt voor de Promenade Shawl uit de Interweave Crochet Spring 2013. Het haken van de vierkantjes is niet moeilijk, maar ik heb gemerkt dat je wel je aandacht bij het patroon moet houden. Ondertussen een film kijken is er niet echt bij want dan moet ik toch regelmatig een stukje uithalen.

Het wordt al wat!
















De vierkantjes haak je tijdens het haken al aan elkaar dus je ziet de doek onder je handen groter worden. Het enige waar ik een klein beetje tegenop zie, is het wegwerken van alle draadjes.....

13 mei, 2013

Schachenmayr SMC Select "Highland Alpaca Fino"

Naast het haken van leuke amigurumi en knuffeldieren met katoen haak ik ook graag andere fijne dingen met andere garens. Eén van mijn favorieten op dit moment is "Highland Alpaca Fino" van Schachenmayr SMC Select. 

Het is werkelijk een feestje om met dit prachtige dunne garen te haken. Het is heerlijk zacht en soepel en het splijt niet tijdens het haken. Het heeft een hoge aaibaarheidsfactor en een luxe uitstraling. Het kleurenpalet in deze collectie is vrij neutraal met een paar fijne knalkleuren die prachtig met elkaar combineren.  Doordat het een wat harig garen is, is het alleen niet makkelijk om weer uit te halen. Dus: geen fouten maken óf een makkelijk patroon uitkiezen!



Ik heb er zelf een heerlijk smal sjaaltje van gehaakt volgens een gratis patroon van Schachenmayr. Je vindt het patroon in de winkel op de pagina "Cadeautjes". Voor dit sjaaltje van 1,60 m. lang heb je meer dan genoeg aan één bol.



















Even wat handige cijfers:
 
Samenstelling: 50% alpaca/50% scheerwol
Gewicht per bol: 50 gram 

Looplengte: 250 meter
Haaknaald: 3,0 - 4,0 mm
Wasvoorschrift: uitsluitend handwas
 

07 mei, 2013

Omslagdoek haken - ik ben begonnen

Eens per kwartaal hou ik mijn brievenbus nauwlettend in de gaten. Waarom? Omdat dan de nieuwe "Interweave Crochet" bezorgt wordt. Ik vind het een heerlijk blad vol met prachtige haakpatronen voor omslagdoeken, sjaals, kleding, tassen, inspirerende artikelen over haken en nog veel meer. In de "Interweave Crochet Spring 2013" staat een prachtig patroon van een omslagdoek waar ik opslag verliefd op werd.



Promenade Shawl uit Interweave Crochet Spring 2013

















De "Promenade Shawl" is gehaakt in een alpaca/katoenmenging maar ik heb er een ander garen voor gekozen, namelijk "Universa Color 283 Nepal" van Schachenmayr SMC. Een mooi, warm, meerkleurig garen van 55% merino en 45% acryl. Een heel ander garen dus en het geeft dan ook een heel ander effect. Doordat het garen meerkleurig en dikker is, laat ik de donkere bloemetjes die er op genaaid zijn vervallen. Ze zullen niet genoeg opvallen en het garen maakt de doek al druk genoeg. Verder gebruik ik voor dit patroon een Addi Swing haaknaald 3,5 mm. Als je een grotere sjaal wilt, gebruik dan een 4,0 mm.













Over het eerste vierkantje heb ik geloof ik wel 45 minuten gedaan voordat ik precies door had hoe het patroon in elkaar stak. Inmiddels haak ik een vierkantje binnen een kwartier. Het lijkt ingewikkeld maar uiteindelijk valt het reuze mee.

Nog even wat handige cijfers over het garen:
 
Samenstelling: 55% merinowol/45% acryl
Gewicht per bol: 50 gram 

Looplengte: 125 meter
Haaknaald: 3,0 - 4,0 mm
Wasvoorschrift: machinewasbaar

Welkom!

Welkom bij de Haakbaak!

De plek waar ik laat zien wat ik aan het haken ben, artikelen uit de winkel zal bespreken, haakboeken zal beschrijven en patronen zal delen. Het wordt een plek vol informatie en inspiratie voor iedereen die van haken houdt.

Marjolein